Sky S.T.: Az Asperg család - Emily

                 Sky S.T. : Az Asperg család
                                         Emily

Fülszöveg: 

Az Asperg család egy több mint száz évet felölelő családregény. A családalapító Apollónia Ausztriában látta meg a napvilágot egy gróf és egy cseléd balkézről született gyermekeként. Világháborúk és gazdasági válságok közepette alapozta meg a vagyonát merészséggel és okossággal. Emily az ő elsőszülött unokája, vele indul a sorozat. A történet a mában játszódik, de visszaemlékezések teszik kerekké a történetet. Szerelem, érdek, árulás, sok-sok humor és néhány könnycsepp – ez az Asperg család és az Emily első kötete.

A következő könyvajánlóm Sky S.T.: Az Asperg család - Emily című története. Szeretném megköszönni A magyar könyv is magyar termék mozgalom alapitóinak Sky S.T. irónőnek, Dvariecki Bálintnak, valamint Kovács Áginak a mozgalom egyik nagykövetének és egyaránt a Helma kiadónak a bizalmat és a lehetőséget.
 

Vélemény: 


Sky S.T. írónő a már megszokott szórakoztató történetei után egy teljesen más művet alkotott. Az írónő humora verhetetlen, ebben a műben is hozta a formáját de mégis egy másabb hangvételű történettel állt elő. Teljes mértékben tudtam azonosulni a történettel és egyaránt a szereplőkkel is. Életszerű az ábrázolás, minden élethelyzet szinte megtalálható benne legyen az a szerelem vagy éppen az elvesztés érzése.Egy nagy és gazdag család története, mely elgondolkodtató és ugyanakkor magával ragadó.Egy megkapó mű, mely nagyon intenzív és rendkívül izgalmas. A múlt és a jelen kéz a kézben jár akárcsak a szeretet és a fájdalom is. Nagyon fontos üzenettel rendelkező írás, mely garantáltan kizökkenteni az olvasót a szürke hétköznapokból. Bepillantást nyerünk az Asperg család életébe melyet titkok öveznek és rendkívüli módon válik az olvasó is már -már szinte szereplővé. A szereplők színesítik a történetet, egytől egyig kiváló karakterek. Emily és Kenneth volt az abszolút kedvencem, de rengeteg karaktert fel tudnék még sorolni mellettük. Polli mesteri tanítása, bölcs és megfontolt gondolatai rám is nagy hatással vannak nemcsak a családra. Váratlan fordulatokban gazdag, izgalmas részleteket tartalmazó, romantikus jelenetekkel megspékelt írás, mely minden érzékszervre kihat. Ezzel a regénnyel az olvasó egy érzelmi hullámvasútra vált jegyet, és egy eszméletlenül fantasztikus élményben részesíti őt. Dius szavait idézném a regénnyel kapcsolatban : ,, Hú, ez olyan mint egy történelmi regény, csak sokkal izgalmasabb. " Pontosan ugyanezt éreztem az olvasmány folyamán. Az egész történet úgy lebegett a szemem előtt akár egy film a filmvásznon. Szívből ajánlom az olvasók számára, ezt a történetet kár lenne kihagyni. Nagyon szépen köszönöm az élményt az írónőnek. 

Idézetek:

,, ... - Hogy figyeld a jeleket, próbáld meg észrevenni. Minél előbb észreveszed, annál előbb megérted, mit akarnak neked üzenni. " 

,, Soha ne add fel a reményt. " 

,, Hú ez olyan, mint egy történelmi regény, csak sokkal izgalmasabb. " 



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

K.Kormos Noémi: Roxy kutya naplója - második nekifutás

Harmati Dániel: Boldogság madzaghúzásra

Lexie King: Enyém lesz a szíved